Zoals aangekondigd zullen vanaf rond 1 februari 30 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) worden opgevangen in Klein Zwitserland in Schoorl. Maandag 25 september organiseert gemeente Bergen hierover een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers. De avond vindt plaats in de Dorpskerk, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de gemeente.

De amv's komen van buiten de EU en zijn allen meisjes van 15 tot 17 jaar. In eerste instantie wordt ze opgevangen bij Broekakkers in Egmond-Binnen, omdat het COA zo'n zes maanden nodig heeft om Klein Zwitserland klaar te maken voor de opvang. Nadat hun verhuizing wordt Broekakkers gebruikt voor de opvang van 45 tot 55 Oekraïense vluchtelingen. Er zal nog worden onderzocht of statushouders terecht kunnen  in woonunits op het achterterrein. Het COA draagt kosten en zorg voor de opvang van de asielzoekers.

Tijdens de bijeenkomst op 25 september kunnen inwoners informatie krijgen over de opvang van de groep minderjarige vreemdelingen. Ook zijn ze welkom om ideeën te in te brengen, bijvoorbeeld over initiatieven voor de nieuwe buurtbewoners. Over de opvang in Broekakkers werd op 11 september al een bewonersbijeenkomst georganiseerd.
Pin It
Bekeken: 826x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/