“Van de toon van de reacties zijn we wel een beetje geschrokken", laat Job Leeuwerke van het Noordwest Ziekenhuis weten. En inderdaad, het idee om in de kiosk van het Alkmaarse ziekenhuis geen echte bloemen meer te verkopen, heeft wel wat losgemaakt op sociale media. Er werd fel gereageerd, vertelt Leeuwerke. "Dat kan ook wel anders maar misschien is dat iets van deze tijd."

Met verduurzaming in het achterhoofd was NWZ van plan alleen nog maar verkoop van kunstbloemen in de kiosk toe te staan. Maar voor het zover was, zou volgens Leeuwerke een proef worden gehouden. "Zowel voorstanders als tegenstanders hebben zich gemeld in verband met onze proef. We hadden de intensiteit van deze reacties niet verwacht. Noordwest is een ziekenhuis voor iedereen, en we hechten veel waarde aan de signalen die we uit de samenleving ontvangen. De aanpak met kunstbloemen passen we aan."

Het ziekenhuis blijft na kritiek echte bloemen verkopen in de kiosk (foto: NWZ)


Er wordt nog steeds getest of nepbloemen aanslaan, maar echte bloemen blijven gewoon te koop. Ook als de proef een succes is. Job Leeuwerke: "We zien dit niet als een knieval. Aan de andere kant willen we ook niet doof zijn voor signalen uit de samenleving. We snappen heel goed dat bloemen een belangrijke rol kunnen spelen voor onze patiënten. Er ligt een emotie onder."

"We hebben overigens ook veel echte bloemen opgestuurd gekregen", vervolgt Leeuwerke. "Er was een actie op X (voorheen Twitter, red.) om boeketten te sturen naar het ziekenhuis. Die hebben allemaal een mooi plekje gekregen op de verpleegafdelingen. Dat vinden we dan ook wel weer mooi.”

Het ziekenhuis wil iedereen die reageerde bedanken voor hun betrokkenheid, ongeacht de wijze waarop. "We willen met name degenen bedanken die de afgelopen dagen daadwerkelijk echte bloemen naar ons hebben gestuurd."
Pin It
Bekeken: 3275x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/