Het aantal verstrekte WW-uitkeringen is in augustus toegenomen. In Noord-Holland Noord lag de stijging op gemiddeld 3,2 procent. Gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard zaten hier met 1,5 en 2,8 procent onder, maar Bergen vloog er bovenuit met 10,2 procent extra WW-uitkeringen. Alleen Heiloo kende een afname, met 1,0 procent. Het percentage WW'ers op de regionale beroepsbevolking is met zo'n 1,4 procent nog altijd laag.

"Hoewel de Nederlandse economie met een lichte krimp in de afgelopen twee kwartalen officieel in een milde recessie zit, raakt dit de arbeidsmarkt nog amper", aldus het UWV. "Een groot deel van de oorzaken van de krappe arbeidsmarkt is structureel van aard, zoals vergrijzing en mismatch tussen functie-eisen en kwaliteiten van werkzoekenden."

"De blijvend hoge vraag naar arbeid in combinatie met de beperkte nieuwe instroom op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat de personeelstekorten voorlopig nog niet voorbij zijn en dat creatieve oplossingen, zoals het aanboren van nieuw talent, het werk anders organiseren en het behouden van mensen voor de arbeidsmarkt belangrijk blijven."

De onderwijssector kende met 26,8 procent veruit de grootste toename van het aantal WW'ers, maar dat trekt altijd weer recht in het nieuwe schooljaar. Daarna volgden de overheid (8,9%), groothandel (4,0%) en de sector Overige commerciële dienstverlening (5,4%). Dalingen waren er vooral te zien in de horeca & catering (-3,9%).
Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/