Het Centrum voor Verduurzaming Bedrijventerreinen Regio Alkmaar is 'open for business'. Het expertisecentrum is een initiatief van de ondernemersverenigingen in Regio Alkmaar,  en gaat bedrijven helpen bij het verduurzamen van panden en terreinen. Donderdag werd het CvVBRA  officieel geopend bij het Ontwikkelingsbedrijf NHN door gedeputeerde Ilse Zaal, wethouder René Schoemaker van Dijk en Waard en Rob Niele, voorzitter Ondernemend Regio Alkmaar.

Voor veel bedrijven is energieneutraal worden een ingewikkelde opgave die nog wel eens blijft liggen. Ze hebben behoefte aan één loket, waar ze onafhankelijke informatie, kennis en ondersteuning vinden. Het CvVBRA (eerder was het nog CvV) gaat die rol vervullen. Daarnaast zal het financieringsmogelijkheden zoeken, collectieve inkopen of aanbestedingen faciliteren, innovatie stimuleren, samenwerking met het onderwijs bevorderen en als intermediair fungeren voor Liander, overheden en andere relevante partijen. Bedrijven kunnen ook doorverwezen worden naar lokale initiatieven voor gespecialiseerde kennis en capaciteit.

"Een klimaatneutrale toekomst lukt alleen als we allemaal de schouders eronder zetten", stelt wethouder René Schoemaker. "In deze opgave kunnen we grote stappen maken wanneer onze bedrijventerreinen zowel de energietransitie maken alsook energiebesparende maatregelen treffen. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven, net als inwoners, hierbij geholpen worden: hun tijd is schaars en vaak gaat het om een flinke investering. Met dit centrum hebben ondernemers uit de regio Alkmaar één plek voor onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning. Team Regio Alkmaar draagt hier graag aan bij, omdat hiermee de omschakeling naar duurzame energie en alles wat daarbij komt kijken, voor ondernemers makkelijker wordt.” Team Regio Alkmaar bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenten.

Met Demi Loet-Loetoer als kwartiermaker wordt de organisatie van het centrum nu verder vormgegeven en wordt er meteen doorgepakt, zodat de eerste diensten al in het tweede deel van dit jaar worden geleverd.
Pin It
Bekeken: 1767x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/