De fusieclub VV Egmond gaat voetballen aan de Hogedijk in Egmond aan den Hoef. Daar was de Bergense gemeenteraad het donderdagavond unaniem over eens. Ook werd gesproken over de toekomst van de beide terreinen die worden verlaten, meldt mediapartner NH Nieuws. St. Adelbert staat op provinciale grond, maar Egmondia op grond van de gemeente. PWN wil er natuurgebied van maken, maar de raad stemde er middels een motie voor om in ieder geval een deel te behouden voor evenementen.

Al zeker 20 jaar wordt er gesproken over een fusie tussen de Egmondse voetbalclubs Egmondia, St. Adelbert en Zeevogels. Een fusie die nodig is omdat door de vergrijzing het aantal jeugdleden afneemt; alleen samen blijven de clubs toekomstbestendig. Grootste struikelblok daarbij was de vraag 'waar' het thuishonk van de fusieclub zou komen. Omdat geen van de drie clubs in wilde trekken bij de ander, ontstond het plan om een totaal nieuwe accommodatie te bouwen op een perceel met bollenvelden bij de bocht in de Egmonderstraatweg. De Hoge Raad wees het bestemmingsplan echter af, en ook een aangepast plan kon niet bekoren.

De clubs besloten toen om dan toch maar op een van de bestaande sportparken samen verder te gaan. Ondanks weerstand van Egmondia, is dat nu dus definitief de accommodatie van Zeevogels geworden.

Rest de vraag wat er met de sportparken die worden verlaten gaat gebeuren. Of eigenlijk alleen Sportpark De Lange Plas in Egmond aan Zee, want Sportpark De Kwekerij in Egmond-Binnen staat op provinciale grond. Naast voor voetbal wordt De Lange Plas ook ingezet voor grote (sport-)evenementen, zoals de Halve Marathon en de Strandzesdaagse. Maar de provincie en PWN willen er natuur aanleggen. Een meerderheid van de raad stemde in met een motie tot in ieder geval deels behoud voor evenementen.

Wethouder Ernest Briët benadrukte daarbij dat het college de intentie van de motie omarmt, maar hij zei ook dat het Egmondia-terrein de huidige bestemming 'sport' behoudt, totdat de raad anders bepaalt. Zo zou de raad ook (deels) voor woningbouw kunnen kiezen. De invulling komt volgens hem komend voorjaar op de agenda, onder het onderwerp 'gemeentelijk vastgoed'.
Pin It
Bekeken: 748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/