Burgemeester Lars Voskuil eist dat de CDA-afdeling van Bergen vrijdag een uitgebreide rectificatie verspreidt voor een misleidende brief van wethouder Valkering die donderdagavond huis-aan-huis werd bezorgd. Er moet gerectificeerd worden via al haar sociale mediakanalen en websites. Burgemeester Voskuil verlangt dat in deze rectificatie heldere excuses staan 'voor deze misleidende vorm van haar schrijven en voor het ten onrechte gebruiken van afbeeldingen en teksten die de indruk zouden kunnen wekken dat deze van de gemeente Bergen afkomstig zijn'. De burgemeester zal zelf een dergelijk bericht verspreiden via de gemeente Bergen als het CDA hieraan niet of niet op tijd voldoet.

Dit staat in een bericht dat burgemeester Voskuil vrijdagochtend stuurde aan de raadsleden. Het bericht ging vooraf aan de ontslagbrief van wethouder Valkering, die kort daarna werd verspreid. Uit het bericht aan de raadsleden blijkt dat de burgemeester de brief donderdagavond ook zelf op zijn huisadres in Groet had ontvangen. Er kwamen echter ook berichten uit andere dorpskernen die de brief toen ook al kregen. Eerder had het CDA laten weten dat de brief nog maar in enkele straten in de gemeente was verspreid.

Aan de raad schrijft burgemeester Voskuil: "Gisteren ontving ik thuis een brief die op het eerste gezicht in alles leek op een brief afkomstig van de gemeente Bergen. Bij nadere lezing bleek het een campagneuiting van het CDA te zijn die blijkbaar huis-aan-huis was verspreid in de gemeente. Bij deze laat ik u weten dat deze brief buiten medeweten van de gemeente, het college en/of de gemeentelijke organisatie is verspreid".

Hij vervolgt: "Bij deze wil ik u ook laten weten dat ik, in mijn hoedanigheid als voorzitter van het hoofdstembureau Verkiezingen, na het ontvangen van deze brief een email heb gestuurd naar de afzender, de fractievoorzitter van de betreffende partij en de voorzitter van het plaatselijke partijbestuur. Daarin staat dat ik dit hoog opneem, en dat ik dit beschouw als een poging tot misleiding, waarmee schade kan worden toegebracht aan de goede naam en reputatie van de gemeente Bergen en in het verlengde daarvan aan de integriteit van het proces van onze onafhankelijke verkiezingen".

De laatste alinea's luiden: "Ik heb aan de partij gevraagd om een uitgebreide rectificatie op vrijdag 11 maart 2022 (vandaag) via al haar sociale mediakanalen en websites. Deze rectificatie dient heldere excuses voor deze misleidende vorm van haar schrijven te maken en voor het ten onrechte gebruiken van afbeeldingen en teksten die de indruk zouden kunnen wekken dat deze van de gemeente Bergen afkomstig zijn. Indien geen gevolg wordt gegeven aan deze oproep, dan zal ik een mededeling van deze strekking laten verspreiden via de gebruikelijke kanalen van de gemeente Bergen."

Vrijdagmiddag om 15:00 uur staat er inmiddels een excuustekst op de facebookpagina van CDA Bergen. Op andere social media van het CDA in Bergen zijn nog geen excuses gevonden. De website promoot nog uitsluitend de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.
Pin It