Een brief van wethouder Klaas Valkering met een CDA-campagneboodschap die donderdagavond bij inwoners van de gemeente Bergen werd bezorgd, wekt de woede van inwoners en andere partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen. De brief is opgesteld op briefpapier van de gemeente Bergen, en zit ook in een envelop met hetzelfde logo. Verkiezingscampagne voeren met het logo van de gemeente is niet toegestaan."Het is onwettig en strafbaar. Het voelt onder de categorie "kiezersbedrog", meent een kandidaat van een andere partij die werd getipt over de actie van het CDA.

Inwoner Peter van Vleuten ergerde zich ook aan de brief en plaatste die in de facebook-groep Politiek Discussieplatform Kust & Duinstreek. "Even een duidelijke vraag aan de Kiesraad, dan wel aan een expert op het gebied van de Kieswet. Krijgen we vanavond een envelop in de bus met het logo van de gemeente Bergen, met daaronder in gemeentelijk lettertype 'verkiezingen BERGEN'. Evenzo op de brief die erin zit, ondertekend door Klaas Valkering. Echter, niet in zijn hoedanigheid van wethouder, maar van CDA-lijsttrekker (én wethouder, getuige de ondertekening). Benieuwd wat de Kiesraad hierover oordeelt. Maar zelfs als het mág, lijkt het mij verre van netjes. Neppost, fake-mailing van de 'gemeente' voor partijpolitiek gewin. Dat heeft 'die jongen van Valkering' beslist niet goed gedaan."

De brief krijgt op Facebook veel negatieve reacties van andere inwoners. Op de vraag van Duinstreek Centraal aan Jan Willem Labree, afdelingsvoorzitter van het CDA in Bergen, of hij op de hoogte is van de brief, meldt hij aanvankelijk dat hij de tekst van de brief vooraf heeft gelezen, maar geen weet heeft van het briefpapier dat voor de brief is gebruikt. Een uur later laat de afdelingsvoorzitter aan Duinstreek Centraal weten dat de brief is ingetrokken:

"Het CDA heeft een brief verspreid om mensen op te roepen om 16 maart te gaan stemmen. Hoewel onder aan de brief duidelijk staat dat de brief is betaald door het CDA en er een aangepast gemeentelijk logo is gebruikt zijn er mensen die de brief verwarren met een gemeentelijke brief. Om verdere misverstanden te voorkomen hebben we per direct de verspreiding van de brief stopgezet, alle brieven vernietigd en laten we een aangepaste brief versturen. Het CDA betreurt het ontstane misverstand, gelukkig was de brief nog slechts in enkele straten bezorgd".

Burgemeester Voskuil is donderdagavond meteen van verschillende kanten op de brief gewezen: "Je bent nummer 11 al." Hij verwijst echter naar zijn woordvoerder. Die laat later op de avond weten dat de gemeente Bergen nog geen commentaar geeft op de brief: "Het wordt eerst intern besproken."
Pin It