Violiste Liza Ferschtman is onverwacht toegevoegd aan het zomerprogramma van het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Op zaterdag 22 augustus speelt zij daar een selectie uit de solowerken van Johann Sebastian Bach. Het maakt deel uit van een reeks van vijf in kerkjes door het hele land. Ferschtman speelt twee verschillende programma’s, om 17.00 uur en 19.30 uur.

De 41-jarige Ferschtman geldt als een van Nederlands meest vooraanstaande musici, die garant staat voor imposant vioolspel, zowel als bevlogen soliste met orkest en als gepassioneerd kamermusicus. In het Vredeskerkje brengt ze solowerken voor viool van J.S. Bach, een muzikale uitdaging voor elke violist.

Zoals voor duizenden andere musici gooide ook voor Ferschtman de coronacrisis alles overhoop. Nu het weer beperkt is toegestaan om concerten te geven voor een live publiek, maakt Ferschtman van de gelegenheid gebruik voor een bijzonder programma: het spelen van solowerken van Bach in een kerk.

Binnen is alles al uitverkocht, misschien kunt u buiten in de tuin nog meeluisteren. Meer info op kunstgetij.nl. (Foto: Marc Borggreve)
Pin It