De videoreportage die Duinstreek Centraal vorige week maakte van de 74-jarige mevrouw Coby van Duin, die samen met de 89-jarige heer Johan Oppeneer al meer dan twintig jaar de boel netjes houdt bij de papiercontainers van De Harmonie aan het Plein in Bergen, is ook gezien door de inzamelaar van het oud-papier, GP Groot in Heiloo. Toen zij  Coby van Duin in actie zagen, op hoge hakken in een papiercontainer klimmend om de inhoud aan te stampen, begrepen ze hoe het kwam dat er altijd zo'n hoge opbrengst is van oud papier en karton uit de containers die bij de Harmonie staan.

GP Groot vond dat het hoog tijd werd voor een bloemetje. Vrijdagmiddag verrasten zij de heer Oppeneer en mevrouw Van Duin bij de familie Oppeneer thuis. Uit handen van Ewald Bakker, Commercieel Manager van GP Groot inzameling, ontvingen zij op corona-afstand het bedankje voor jarenlange trouwe inzet. Beiden kregen ook een bedrijfshelm van GP Groot. Voor de foto begaven ze zich daarna naar de papiercontainers, waar de actuele situatie natuurlijk meteen weer werd geïnspecteerd en geordend.

Door de corona-risico's is de heer Oppeneer de laatste maanden niet meer zo vaak bij de containers te vinden, maar de bloemen zijn voor beide onvermoeibare vrijwilligers net zo verdiend.

De videoreportage is inmiddels tienduizenden keren bekeken, mede doordat het een item werd in het tv-journaal op RTV Noord-Holland. Coby van Duin ontving naar eigen zeggen ontzettend veel positieve reacties van dorpsgenoten. Helaas moet ze nu wel op zoek naar een nieuwe uitgever van haar tweewekelijkse columns met haar ervaringen bij de containers, want deze reeks op de website flessenpostuitbergen.nl is na de uitzending prompt stopgezet.

Op de foto in het midden de heer Johan Oppeneer, rechts Ewald Bakker van GP Groot inzameling en links Coby van Duin.  (Foto: Erik Boschman)
Pin It
Bekeken: 1557x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/