Zangeres Betty Borstlap uit Bergen en gitarist en componist Ton Mulders uit Heiloo gaan donderdag 20 augustus voor het eerst als duo optreden. Onder de naam Duas Luas brengen ze in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee eigen werk en wereldmuziek, met sterke jazz-invloeden. Twee concerten volgen elkaar op: om 17.00 uur en 19.30 uur.

De twee musici hebben elkaar gevonden in hun liefde voor mooie melodieën, fraaie harmonieën en gevoel voor taal. Ton Mulders won ooit de Nederlandse Popprijs. De afgelopen decennia richtte hij zich meer op een nieuw soort kamermuziek, tango’s en jazz. Met de Bergense bassist Mark Boesveld vormt hij het duo Camusto. De laatste jaren heeft Mulders, lid van Kunstenaars Centrum Bergen, zich ontwikkeld als componist. Uit allerlei wereldse invloeden komt een heel eigen, bijna romantische, stijl naar voren.

Betty Borstlap woont sinds kort in Bergen. Ze is zangdocente en zangeres met een stem die heel eigen en vooral plooibaar is. Ze zong veel folk met Unicorn en maakte een bigbandrepertoire met liedjes van Joni Mitchell. In het kersverse duo Duas Luas (‘Twee Manen’), benut ze de ruimte om haar stem in alle klankkleuren te laten klinken.

Kaarten moeten vooraf gereserveerd worden. Meer info op kunstgetij.nl.
Pin It