Mantelzorgers zijn ook in deze dagen van coronacrisis de stille krachten in onze samenleving. Staan de verpleegkundigen en verzorgenden in ziekenhuizen en verzorgingshuizen regelmatig in de schijnwerpers, zo niet de mantelzorger. Toch gaat de zorg voor de chronisch zieke, hulpbehoevende of gehandicapte ouder, kind of buur gewoon door.

De afgelopen dagen werd daarom de mantelzorger in Noord-Kennemerland en in de Kop eens in het zonnetje gezet. Het begon met een bericht van diverse wethouders in de mailbox, in de vorm van een rijm of een video. Ook medewerkers van het Mantelzorgcentrum lieten zich niet onbetuigd, zo stuurde een van hen een prachtige tekening.

Het leukste was volgens het Mantelzorgcentrum misschien wel de videoboodschap van Alkmaars burgemeester Piet Bruinooge, tegens voorzitter van de Veiligheidsregio. Hij beschrijft hoe de mantelzorger onder steeds grotere druk komt te staan, onder andere omdat thuiszorgorganisaties minder of helemaal niet langs komen en de dagbesteding op z'n gat ligt. Dan vervolgt hij: "Ik heb grote waardering voor u als mantelzorger, ik ben ongelofelijk trots op u. Hou vol, ik denk aan u, blijf gezond".

De actie van het bestuurlijk apparaat werd goed ontvangen door mantelzorgers, laat het Mantelzorgcentrum weten. Zij voelen zich gesterkt in de wetenschap dat zij er niet alleen voor staan. Mantelzorgers die ook een hart onder de riem willen ontvangen, kunnen zich aanmelden op mantelzorgcentrum.nl.
Pin It