De strandschoonmaak van de Boskalis Beachcleanup Tour deed donderdag Bergen aan Zee aan. Wethouder Bekkering ging donderdagochtend met een PULLKA-soort slee- samen met vele vrijwilligers het strand op om afval van het strand te halen. De ‘oogst’ bestond uit heel veel sigarettenpeuken, stukjes metaal, glas, papier, een champagnekurk en nog veel meer.

De wethouder greep de tour aan om de aandacht te vestigen op wat ervoor nodig is om het strand het hele jaar schoon te houden. Naast de reguliere strandreiniging werkt de gemeente Bergen samen met organisaties die actief zijn op het gebied van bestrijding van zwerfafval op het strand en in zee zoals Stichting De Noordzee. Bekkering: "Er zijn regelmatig opruimacties we en werken mee aan proefprojecten, van hogescholen en universiteiten, over de gevolgen van zwerfafval op onze leefomgeving en het milieu". De wethouder vindt ook kennisdeling belangrijk met andere kustgemeenten, diverse belangenorganisaties en marktpartijen. Dat gebeurt op landelijke bijeenkomsten zoals de strandbeheerdersdagen of bijeenkomsten voor de Blauwe Vlag, de Schone strandverkiezingen of de Europese zwemwaterrichtlijn.



Pin It
Bekeken: 1486x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/