Duinstreek Centraal


Dorpsvereniging De Parel uit Egmond aan Zee maakt zich grote zorgen over de gemeentelijke voorlichting over de omschakeling naar digitale dienstverlening bij het parkeren. Dezelfde zorgen bestaan over hoe inwoners worden geïnformeerd over de nieuwe beperkingen voor het verhuren van de eigen woning. "De gemeente blijft in gebreke," aldus voorzitter Jan Snijder in een brief aan wethouder Erik Bekkering.

Volgens De Parel zijn de inwoners nog steeds niet geïnformeerd over de veranderingen bij de parkeervergunningen, terwijl het op 1 maart al moet ingaan. De Parel weet dat de oude parkeervergunningen geldig blijven tot 1 april, maar volgens de dorpsvereniging vergen de nieuwe gebruiken rond parkeren een duidelijke uitleg. De discussies hierover in de gemeente Alkmaar zijn De Parel niet ontgaan. Daar heeft de nieuwe partner van de gemeente Bergen, coöperatie ParkeerService, geen beste reputatie met hun voorlichting en dienstverlening.

Bovendien wacht de dorpsvereniging nog op antwoord op vragen over het parkeertoezicht in Egmond aan Zee. De Parel wil vaker handhavers zien. Daarvoor moet meer geld komen. De dorpsvereniging ziet nadelen aan de digitale omschakeling in het parkeerregime: Egmonders kunnen minder makkelijk foutparkeerders of hun gastheer aanspreken, omdat achter de voorruit van de auto niet meer zichtbaar is in welke recreatiewoning of hotel een toerist verblijft die parkeeroverlast veroorzaakt.

De dorpsvereniging vindt dat er pas sprake is van goede voorlichting als alle inwoners van Egmond persoonlijk zijn geïnformeerd over de veranderingen rond het parkeren. Dat geldt ook voor de gewijzigde regels bij de verhuur van de eigen woning. De eigen woning mag nog maar 63 dagen per jaar worden verhuurd. Voorzitter Jan Snijder denkt dat veel inwoners van Egmond aan Zee daarvan nog niet op de hoogte zijn. Hij wil dat de gemeente de inwoners in het vervolg eerder en beter informeert over besluiten van de gemeente.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl