Fractievoorzitter Arie Epskamp van de Seniorenpartij Alkmaar (SPA) heeft met verbazing gelezen dat de Bergense gemeenteraad naar ParkeerService overstapt. In dezelfde week besloot de Alkmaarse gemeenteraad namelijk om uit onvrede juist voorgoed te breken met de coöperatie in Amersfoort, die voor vijftien gemeenten het parkeerbeheer uitvoert.

Epskamp verwondert zich erover dat niemand van de Bergense gemeenteraad eens contact heeft opgenomen met de Alkmaarse raadsleden: "We zijn niet van de ene op de andere dag tot dit besluit gekomen. Er speelt heel veel, meer dan alleen maar onvrede over gebrekkig innovatief vermogen."

Epskamp las dat Alexandra Otto van D66 contact had opgenomen met de gemeente Alkmaar en te horen had gekregen 'dat die eigenlijk heel tevreden is’. Er zou alleen wat onvrede zijn over het innovatieve vermogen, iets wat Bergen voorlopig nog niet verlangt. Epskamp vindt dat Bergense D66 beter contact had kunnen opnemen met leden van de Alkmaarse gemeenteraad: "Het moet toch zijn opgevallen dat de voltallige gemeenteraad unaniem van Parkeerservice af wil. Dat gebeurt niet zomaar. Er liggen meerdere rapporten, waaruit blijkt dat de organisatie op zes van de negen punten zware onvoldoendes scoort. De coöperatie is vooral druk met zichzelf en niet met het verlenen van service aan de Alkmaarse bevolking."

Gevraagd naar adviezen hoe de gemeente Bergen in ieder geval een goede start kan maken met ParkeerService, nu het besluit in Bergen al met een hamerslag van de burgemeester is genomen, reageert Epskamp: "Ik kan alleen maar adviseren om het besluit terstond terug te draaien. Ook al is de hamerslag gevallen, soms ziet een timmerman na de laatste slag dat de spijker er flink krom in zit. En dan kun je die toch beter helemaal over doen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl