De reddingboot Adriaan Hendrik van KNRM reddingstation Egmond aan Zee wordt in 2022 vervangen. Egmond aan Zee is een van de eersten die het nieuwe type reddingboot uit de ‘Van Wijk’-klasse in gebruik neemt. De nieuwe boot kan de naam krijgen van een donateur die een grote schenking of erfenis nalaat aan de KNRM.

De Adriaan Hendrik dateert uit 1991 en komt vanwege zijn leeftijd als een van de eersten in aanmerking om te worden vervangen.

Directeur Jacob Tas  van de KNRM is daar uitgesproken trots op: “Onze huidige reddingvloot is geheel betaald uit schenkingen en nalatenschappen van zeer betrokken particulieren en bedrijven. Uit dankbaarheid dragen de reddingboten daarom ook de naam van de schenker. Dat hopen wij ook met de toekomstige reddingboten te kunnen doen. De financiering van een deel van de nieuw te bouwen reddingboten is al toegezegd, soms in een testament, maar ook door een grote schenking van een donateur. Wij noemen ze onze Redders aan de wal. De eerste nieuwe reddingboot wordt nu al gebouwd en komt in 2021 in de vaart”.

KNRM investeert de komende jaren 55 miljoen euro in vervanging van een groot deel van de eigen vloot. De nieuw te bouwen reddingboten variëren in bouwprijs van 50.000 euro tot zelfs drie miljoen euro per stuk. De KNRM heeft er vertrouwen in dat dit geld in de komende vijftien jaren geworven kan worden, maar daarvoor volgen nog wervingscampagnes.
Pin It
Bekeken: 2118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/