Twee jonge mannen die zich in september en oktober schuldig maakten in Bergen aan verbaal geweld tegen de politie, moesten zich dinsdag voor de rechter verantwoorden. Beiden werden veroordeeld.

De 18-jarige Felix H. is een van de jongeren die  behoorde tot een groep van 20 a 30 jongeren die zich in de nacht van 12 op 13 september op het Plein in Bergen tegen de politie keerde. Met de verklaringen van twee politieagenten acht de rechter bewezen dat hij "kom dan, ik maak je af. Ik maak jullie allemaal dood” heeft gezegd tegen agenten. Hij kwam erg bedreigend over.

H. is een bekende van politie en justitie. Hij heeft al een strafblad wegens mishandeling en openlijke geweldpleging, waardoor hij al twee keer taakstraffen moest verrichten. Een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken had hem moeten afschrikken om opnieuw de fout in te gaan.

Deze nieuwe uitbarsting bestraft de rechter met een taakstraf van 20 uur. Van de voorwaardelijke straf moet hij de helft nu uitzitten. De andere helft blijft staan. Daarvoor wordt zijn proeftijd verlengd.

Dezelfde ochtend staat zijn leeftijdsgenoot Mohamad A. uit Bergen voor het hekje.  In oktober schold hij agenten uit voor onder andere ’kankerlijers’. Hij werd boos nadat de politie hem aansprak op een weggegooide sigaret. Er volgde een boete voor de sigaret, gevolgd door eentje wegens openbaar dronkenschap. Toen de woedende man in de boeien was geslagen, beukte hij met zijn hoofd twee deuken in de motorkap van de politieauto.


Mohamad biedt in de rechtszaal zijn excuses aan. Ook hij had net als Felix H. nog een  voorwaardelijke gevangenisstraf staan. Wegens afpersing zat hij in een proeftijd. Vanwege zijn goede houding bij de reclassering en het feit dat hij gaat starten met een nieuwe opleiding, houdt de rechter het bij een taakstraf van 40 uur. Ook moet hij 150 euro smartengeld betalen aan een agent die hij had uitgescholden. De proeftijd voor de voorwaardelijke gevangenisstraf wordt met een jaar verlengd.


Pin It
Bekeken: 1465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/