Grote drukte bij Egmond, uitgestorven bij De Kerf in Schoorl. Dat was vrijdag het beeld aan het begin van een warm en zonovergoten pinksteren. Het coronavirus is nog lang niet onder controle, maar dat zal weinig dagjesmensen weerhouden om dit weekend de kust op zoeken. In de hele gemeente Bergen zijn voorbereidingen getroffen.

In Egmond heeft een taskforce van vertegenwoordigers uit de dorpen, onder leiding van de gebiedsregisseur van de gemeente, borden en spandoeken laten maken. Daarmee wordt het publiek herinnerd aan het corona-gevaar. Publiek wordt aangemoedigd zich te spreiden over het strand, en ook de minder drukke strandopgangen te benutten. Onder het motto 'veilig welkom' zijn in het centrum tegels bespoten om winkelend publiek rechts te laten houden. Afstand bewaren, contactloos betalen en de hoestinstructies zijn de andere boodschappen.

Velen kunnen niet wachten totdat op maandag om 12.00 uur de restaurants, strandpaviljoens en andere eet- en drinklokalen weer openen. Reserveren is echter de nieuwe norm. Ook in de horeca zullen gasten eraan worden herinnerd dat iedereen zich moet aanpassen aan de coronatijd.

Bergen en Schoorl/Groet/Camperduin kregen ook een eigen taskforce. Net als in de Egmonden richtte die zich op het weer opstarten van economie, recreatie en toerisme. Alle maatregelen worden betaald uit een economisch herstelfonds van de gemeente Bergen. Daarin stortte het gemeentebestuur 300.000 euro.
Pin It