Het RIVM meldde woensdag, donderdag en vrijdag geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege covid-19 vanuit regio Alkmaar. Het aantal patiënten (voorheen) opgenomen blijft op 54 in Alkmaar, 27 in Heerhugowaard, 16 in Langedijk en Bergen en negen in Heiloo. Er waren ook geen nieuwe positieve tests in de regio te melden, waardoor het totaal aantal blijft op 563.

Over de afgelopen drie dagen meldde het RIVM in het land een toename van het aantal positieve tests met 548 naar 46.126. Het aantal meldingen van coronapatiënten opgenomen (geweest) in ziekenhuizen steeg met 32 naar 11.722. Het aantal vastgelegde sterfgevallen in verband met covid-19 nam toe met 75 naar 5.931. Daarmee is er de dalende trend in het aantal overlijdens begin deze week omgekeerd in een licht stijgende trend. Of dit te maken heeft met de versoepeling van coronamaatregelen is niet duidelijk, aangezien het aantal ziekenhuisopnames wel laag blijft.

Stichting NICE meldt dat het totaal aantal (verdachte) patiënten op IC-afdelingen van dinsdag tot vrijdag gedaald is van 200 naar voorlopig geschat 186, in vier gevallen vanwege overlijden.

Het RIVM heeft de eerste teststraten voor medewerkers in het basisonderwijs en kinderopvang sinds 6 mei, de eerste dag dat zij zich met milde klachten konden laten testen: 99 van de 2.100 tests (2,8 procent) viel positief uit. Eén van hen is later in het ziekenhuis beland.

 

 
Pin It