"Drie, twee , één...! Na een grote sprong van de duikplank, landt het bommetje in de vorm van een jongetje, plonzend in het officieel heropende Baafje. Opluchting in Heiloo: het zwembad is van de ondergang gered. Al is de temperatuur van het water nog wel even wennen: "Een ijsbad!"

Bij de actiegroep Red het Baafje, inmiddels omgedoopt tot Vrienden van Heiloo, kijkt tevreden terug. "De afgelopen maanden waren natuurlijk best hectisch, voor ons allemaal", vertelt Lotte Blesgraaf van de Vrienden. Trots, is ze, op alle inzet en de bergen werk die zijn verzet. "Ik ben superblij met dit resultaat, en ook nog met een zonnetje erbij."

In maart besloot de gemeenteraad alsnog een duit in het zakje te doen voor het openblijven van het Baafje. Daarnaast waren er maar liefst 150 vrijwilligers nodig. Een groot deel daarvan meldde zich al snel. (tekst loopt door onder foto)

Van het schoonmaken van de goten tot het verstevigen van duikplanken  (foto: NH Media )


Een paar van die vrijwilligers namen woensdag ook een eerste duik in het bad. "Echt geweldig", zegt één van hen, terwijl ze dobbert in het water. "Dat dit in zes weken tot stand is gekomen." Aan de temperatuur van het zwemwater valt op sommige plekken echter nog wél wat te wensen. "Maar als je eenmaal door bent, valt het wel mee.

Al met al staat het Baafje een zonnige toekomst in het verschiet. "Ik ben blij dat we met z'n allen de instelling hebben om er een langdurig verhaal van te maken", zegt Blesgraaf. "Dat het niet voor één seizoen is, maar minstens de komende tien jaar."
Pin It
Bekeken: 725x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/