"Het ruikt hier niet persé lekker", laat een jonge bezoeker voorzichtig weten. Even een lekkere frisse neus vol agrarische lucht halen, dat was maandag een  alternatief voor de meubelboulevard. Boerderij Ter Coulster in Heiloo is een begrip in de regio en gooit om het jaar de deuren open voor geïnteresseerden.

"We zitten midden op een landgoed, met daaromheen de 27.000 mensen die in Heiloo wonen. De verbinding met die mensen vinden wij heel belangrijk. Kleine kinderen denken soms dat alles in de supermarkt groeit." Wilco Brouwer de Koning maakt deel uit van de familie die al 70 jaar de bekendste boerderij van Heiloo bestiert en vertelt Streekstad Centraal waarom de open dagen belangrijk zijn. (tekst loopt door onder de foto)

Maandag stonden de deuren van boerderij Ter Coulster weer wijd open voor bezoekers. (foto: Streekstad Centraal)


Dit jaar is dus een jubileumjaar. Of er nog 70 jaren als boerderij zullen volgen durft hij niet te zeggen. Maar hij heeft wel alle vertrouwen in de toekomst: "Hoe het met de opvolging zit weet ik nog niet. Mijn kinderen mogen straks zelf bepalen of ze de boerderij willen overnemen. Zelf ben ik ook nog hartstikke jong, dus ik kan nog prima even vooruit."

En dat er vanuit de omgeving voorlopig ook nog de nodige interesse is in hoe-het-dan-gaat-op-de-boerderij was maandag duidelijk. De open dag was een mooi succes, ondanks het ontbreken van de 'dansende koeien' wat meestal een grote publiekstrekker is. "Pasen is dit jaar natuurlijk heel vroeg en we hebben een nat en koud voorjaar gehad. Gisteravond was er ook nog een bak regen. Het is dus gewoon te nat en te koud om de koeien op het land te laten."

"Maar met één of twee weken moet dat wel kunnen, dus dan kunnen de mensen weer komen kijken." Het ziet er naar uit dat de liefhebbers van blije koeien de komende weken de website van de boerderij nog even in de gaten moeten houden

 
Pin It
Bekeken: 752x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/