[UPDATE]  Inderdaad, onderstaande artikel is een 1 april-grap. We werden een aantal weken geleden benaderd door Witte Kruis met de vraag of we hier aan mee wilden werken. Dat wilden we wel. Velen doorzagen het snel, anderen vonden het best een goed idee. Weer anderen beiden. Dank voor al jullie reacties!

Volkomen rustig laat het dier de aandacht over zich heenkomen. Daarbij doorlopend gerustgesteld door de berijder. Eigenlijk is het een volkomen normaal plaatje. Het is het verhaal dat erbij hoort dat het tot iets bijzonders maakt. "Ja, het heeft bij ons ook even tijd nodig gehad."

De berijder en het paard in kwestie dragen namelijk de kleuren van de Ambulancedienst van Witte Kruis en worden gepresenteerd als de nieuwste aanwinst. Tenminste, als de ervaringen positief zijn. "We hebben het er een tijd terug al eens over gehad en het idee is eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Het was een soort zwevend idee. Totdat we besloten om er serieus werk van te maken", vertelt Willemijn Brielle van Witte Kruis.

Iedereen kent de ambulances in de regio. Maar een ambulance kan niet altijd overal komen of is niet altijd nodig. Daarom zijn er naast de reguliere ambulances de zogenaamde 'Rapid Responders'. Compleet uitgeruste voertuigen met een ambulanceverpleegkundige aan boord, maar zonder vervoersmogelijkheid. Volgens Brielle is dit mogelijk een volgende stap.

Een volledig uitgeruste ambulance, een Rapid Responder en... een paard. Als het aan Witte Kruis ligt gaan we dat vaker zien. (foto: Streekstad Centraal)


"Een ambulanceverpleegkundige te paard kan wel komen waar voertuigen moeilijk of niet kunnen komen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan moeilijk terrein of evenementen en festivals op wat grotere terreinen. Dan kan er ter overbrugging zorg verleend worden tot er een vervoersambulance ter plaatse is", legt Brielle uit. De paarden krijgen dezelfde training als politiepaarden om ervoor te zorgen dat ze in menigtes en bij lawaai toch kunnen functioneren. "Uiteraard is de politie te paard een inspiratie geweest voor dit idee."

Wanneer de eerste inzet gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk: "Het festivalseizoen komt er aan en we zijn nog aan het inventariseren hoeveel verpleegkundigen ervaring hebben met paarden en hier interesse in hebben. Als we dat helder hebben bepalen we welk evenement de primeur krijgt. Maar wellicht vind er daarvoor een incident plaats waarbij de inzet van een paard een oplossing lijkt."
Pin It
Bekeken: 3373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/