Regen, hagel en wind hield ze niet tegen. Met springkussens, mascottes en vriendelijke beveiligers werden de supporters van de AZ Vrouwen zaterdag in het AFAS stadion verwelkomd. En met een kop thee in de hand om warm te blijven, lieten ze het 'AZ, AZ, AZ' door het stadion schallen. “Een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Enthousiaste supporters vulden zaterdagmiddag de tribunes. Na twaalf jaar speelden de AZ Vrouwen eindelijk weer in het AFAS stadion. Dit weekend staat het Nederlandse competitievoetbal volledig in het teken van het Vrouwenvoetbal WKND, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het doel: zoveel mogelijk fans in de stadions krijgen en het vrouwenvoetbal op de kaart zetten.

AZ speelt dit weekend niet tegen de minste. FC Twente, koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie, bezoekt de Kaasstad. Na een enerverende eerste en mooie tweede helft, kijken de Alkmaarse vrouwen toch tegen een 2-1 achterstand aan. Maar In de laatste minuten komt een enorme ontlading wanneer Isa Dekker een cruciale goal scoort: op de borden staat een 2-2 eindstand die voelt als een overwinning.

Supporters gaan uit hun dak na cruciaal doelpunt van Isa Dekker. (foto: Streekstad Centraal)


“Olé, olé, olé”, wordt er vrolijk door het stadion gezongen, terwijl de wave wat minder goed verloopt. Al met al hangt er een goede sfeer. “We vinden het heel leuk om samen naar wedstrijden te gaan en willen de vrouwen natuurlijk supporten”, vertelt Frank, terwijl zijn dochter Cato met trots haar jas openritst om haar AZ-shirt te laten zien.

En dat is in Alkmaar gelukt, vind Kim Smal, verdediger bij AZ. Zij hielp haar teamgenoten deze keer vooral mentaal en vanaf de reservebank. “Ik heb nooit eerder zoveel supporters bij een wedstrijd gezien”, vertelt ze Streekstad Centraal. “En gelijkspel tegen de landskampioen is hartstikke knap. Volgens Wouter (trainer - red.) hebben we hiermee echt goede reclame gemaakt.” (tekst loopt door onder foto)

Floor Spaan in bezit van de bal tijdens wedstrijd in het AFAS stadion. (foto: Streekstad Centraal)


Floor Spaan, teamgenoot en aanvaller, wist al na vier minuten de bal in het Twentse net te krijgen. De fans gingen uit hun dak. “Vanaf kinds af aan droom ik ervan om te scoren in dit stadion. De atmosfeer en het publiek gaf mij een extra boost”, vertelt Spaan glunderend. Ze ziet groei in het vrouwenvoetbal: “Het is mooi om te zien dat er steeds meer clubs in de Eredivisie komen, zoals AZ Vrouwen.”

“Het is de eerste keer dat ik naar een voetbalwedstrijd gekeken heb, maar wat was het een goede wedstrijd", geniet een supporter tevreden na langs het veld. Ook de speelsters van AZ hopen dat ze vaker in het AFAS stadion kunnen spelen: “Dit was echt heel leuk om mee te maken”, laat Kim Smal nog weten.
Pin It
Bekeken: 864x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/