Het had wat weg van een willekeurige Amsterdamse gracht, de Kerkstraat in Bergen aan Zee. Door de vele regenval van de afgelopen maanden was het waterpeil flink gestegen. "Zoiets als dit komt eens in de honderd jaar voor."

Dat vertelt bewoner Jan Boorsma aan mediapartner NH Nieuws. Hij loopt richting zijn auto. "Normaal wordt het regenwater opgenomen in de duinen, maar omdat het de laatste maanden zo veel heeft geregend is het waterpeil dusdanig hoog dat het naar het laagste punt loopt. Dat is onze straat.' Het is niet de eerste keer dat het pittoreske straatje last heeft van overtollig water, maar meestal zakt het na een paar dagen wel weg. "Ik woon hier sinds 2017", vervolgt Jan. "En zo lang hebben we het nog nooit meegemaakt. Wel komt het water hier soms omhoog na hevige regenval. Een keer kon zelfs het riool het niet aan. Nadat het water was opgedroogd, was de straat bezaaid met papiertjes uit de wc."

Jan ziet wel het positieve in van het water en denkt al na als het komend weekend gaat vriezen. "Dan is dit de eerste plek van Nederland waar je kan schaatsen, dat is uniek. En dan zorg ik voor een koek en zopie-tent." Maar zover zal het waarschijnlijk niet komen. In ruim twee uur tijd pompt de brandweer anderhalf miljoen liter water de zee in gepompt.

Nu maar hopen dat ze er in de Kerkstraat droge voeten houden, toch zijn ze daar niet helemaal gerust op. "Het waterpeil in de duinen is nog steeds hoog", zegt Jan. "Als het gaat regenen, loopt het zo weer vol. Ik ben er nog niet gerust op."
Pin It
Bekeken: 624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/