Voor vaste klanten en terugkerende bezoekers van het dorp zal het even wennen zijn: een nieuw gezicht in Boekhandel Thomas. Eigenaar John Thomas doet zijn boekwinkel aan de Stationsstraat in Bergen van de hand. Met veel vertrouwen in de toekomst, dat wel: "Het is heel positief."

John Thomas heeft al langer gezondheidsproblemen, vertelt hij aan Streekstad Centraal. Daardoor viel het hem hoe langer hoe zwaarder om de winkel open te houden. Nu heeft hij de knoop doorgehakt en zegt hij zijn winkel gedag. "Zo'n beslissing, je groeit er naartoe", zegt Thomas daarover. Het heeft gaandeweg zijn plek gekregen en dus is de uiteindelijke beslissing niet moeilijk meer, al is het nog steeds ingrijpend. De winkel werd ook door Thomas' grootvader begonnen, in 1928.

"Ik heb in het verleden al contact gehad met mensen die de winkel over wilden nemen", zegt Thomas. "Die heb ik nu benaderd." En dat heeft effect gehad. Eduard en Ingrid Kuijt gingen graag in op het aanbod en zij zijn de nieuwe eigenaren, samen met Janine Waiboer. Geen onbekenden in de regio, want ze kennen elkaar van hun tijd bij boekhandel Plukker in Schagen. Maar Eduard en Ingrid Kuijt hebben nu zelf een boekwinkel in Heerenveen. In de praktijk zullen klanten dus vooral Janine Waiboer gaan zien.

"Het wordt wel een heel nieuwe winkel", verwacht Thomas. Hij zal er zelf ook niet meer aan het werk gaan, het hoofdstuk is voor hem afgerond. "In het begin ben ik uiteraard wel beschikbaar, voor als er vragen zijn." Maar de precieze invulling van de winkel, dat is nu aan de nieuwe eigenaren. "Ik verwacht dat er wel meer literatuur bij gaat komen", zegt Thomas daarover.

Boekhandel Thomas is een winkel met veel vaste klanten, tegelijk weten ook de vele toeristen in Bergen de Libris-boekhandel te vinden. Dat blijft zo, is de verwachting. Al zullen de klanten dus even moeten wennen aan nieuwe gezichten. "Het begint nu te komen", reageert Thomas als we vragen of zijn klanten al weten van de verandering. De komende tijd zal menigeen nog wel even persoonlijk afscheid komen nemen. Per 1 januari gaat de winkel over naar de nieuwe eigenaren. (foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 1077x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/