Applaus en blije gezichten van nieuwe bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en andere belangstellenden bij de officiële onthulling van het T&O-terrein in Bergen. Wethouder Yvonne Roos-Bakker, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen Krista Walter en directeur Stichting Welzijn Bergen Andrea Landman onthulden het plaquette ‘T&O’ bij het buurthuis en Bouwbedrijf Nijs schonk nog een prachtig beeld. "Heerlijk wonen én elkaar ontmoeten."

Het Tuin- en Oostdorp terrein in Bergen is een prachtig hofje rijker, met 20 nieuwe sociale huurwoningen en een buurthuis. Het hofje bestaat uit twaalf driekamer eengezinswoningen, vier nul-treden-woningen met wonen op de begane grond en vier tweekamer appartementen. De woningen waren via de SVNK.nl aangeboden en zijn inmiddels allemaal toegewezen.

Bij het ontstaan van de plannen op het T&O-terrein, werd al vroeg ingezet op een buurthuis vanwege de maatschappelijke functie. De eerste activiteiten zijn er al georganiseerd. Andrea Landman van Stichting Welzijn Bergen: "Een buurtcentrum in deze wijk is juist zo belangrijk omdat er heel veel senioren wonen en ook veel mensen die vaak alleen zijn. En de kracht is wel gebleken dat het zo belangrijk is omdat juist de buurt het mogelijk maakt om dit buurthuis te bemannen. Elke dag open, door de buurt, met de buurt en voor de buurt."

Eén van de bewoonsters laten weten heel blij te zijn met haar nieuwe stek, al behoeft die misschien nog wel wat aankleding en moet er buiten nog veel groen bij komen. "Ik zit hier helemaal goed op mijn plek. Ik heb mijn mijn ruimte, en het is helemaal heerlijk, dus ik hoop hier héél lang te wonen." De voormalige Schoorlaar wilde graag weer op de begane grond wonen, liefst dichtbij haar volkstuintje aan de Kogendijk, en ook het sociale aspect van het hofje trok haar.
Pin It
Bekeken: 648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/