De bouw van elf sociale huurwoningen aan de Elkshove in Bergen is een stap dichterbij gekomen. Wethouder Yvonne Roos-Bakker en Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, hebben onlangs hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst.

Kennemer Wonen en de gemeente Bergen willen het huidige appartementencomplex Elkshove 2 t/m 8 vervangen door een nieuw gebouw met elf duurzame huurappartementen. Wethouder Roos-Bakker: “De gemeente en wooncorporatie hebben samen een belangrijke maatschappelijke opgave. Er moeten veel meer sociale huurwoningen komen, want hier is grote vraag naar. Wij zetten er samen de schouders onder om dit te realiseren.”

“Door een combinatie van bouwkundige maatregelen en toepassing van duurzame installaties worden de woningen Nul-op-de-Meter (NOM). Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners. Er is geen gasaansluiting en bewoners koken elektrisch. Op het dak komen zonnepanelen en een lucht-warmtepomp in de woningen zorgt voor de warmtevoorziening. De woningen zijn rollatortoegankelijk en er is een lift aanwezig, waardoor de woningen uitermate geschikt zijn voor ouderen. De beoogde doelgroep voor deze
woningen is daarmee ouderen die een sociale huurwoning (eengezinswoning) in de gemeente Bergen achterlaten,” licht Krista Walter toe. (tekst gaat door onder de foto)

Ontwerp voor het sociale woningbouwproject Elkshove


Een dezer dagen neemt het college een definitief besluit over de omgevingsvergunning. De vergunning wordt dan voor zes weken ter inzage gelegd. Indien er geen beroep wordt ingesteld dan is de omgevingsvergunning onherroepelijk en kan Kennemer Wonen overgaan tot sloop en nieuwbouw, naar verwachting in 2024. De verwachte opleverdatum van de nieuwbouw is dan in het najaar van 2025.

De hele sociale woningbouw in Bergen kwam in gevaar door fikse stijgen van grondprijzen. Door de inflatie zou de gemeente 19,5 procent moeten rekenen Om Kennemer Wonen tegemoet te komen hield het college het bij 6,5 procent. Ook maatschappelijk huurders zoals musea, sportcomplexen en buurcentra werden eerder dit jaar gematst.
Pin It
Bekeken: 633x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/