De donkere dagen komen eraan en dat betekent dat er sinds dit jaar ook in het weekend betaald moet worden om te parkeren aan het strand van Egmond en Bergen. Ondernemers balen ervan en zijn bang dat het in hun ogen ongastvrije parkeerbeleid toeristen wegjaagt. "Dit gaan de ondernemers zeker voelen", vertelt Joost Botman, gebiedsmanager van ondernemersvereniging BIZ Egmond aan Zee, tegen mediapartner NH.

Sinds 1 januari van dit jaar is parkeren in het weekend in het laagseizoen (van november tot en met februari) niet langer gratis in de kustdorpen van de gemeente Bergen. Dat leverde aan het begin van dit jaar al flink wat verwarring en frustratie op. "Veel gasten komen hier al jaren en weten niet beter dan dat je hier in de winter niet hoeft te betalen. Er zijn best wat boetes uitgeschreven", aldus Botman. En ook de ondernemers zijn niet blij met het nieuwe parkeerbeleid. In Egmond aan Zee wordt volgens Botman juist veel gedaan om het dorp ook in de wintermaanden aantrekkelijk te maken voor toeristen en dagjesmensen. "We organiseren evenementen zoals een winterbraderie en een bokkentocht en we hangen kerstverlichting in het centrum op om meer volk naar het dorp te trekken. Dan werkt dit niet lekker mee natuurlijk." Ook bij het strand van Bergen aan Zee vrezen ze dat door het betaald parkeren de drempel nog hoger wordt om het dorp te bezoeken. "In de winter is het hier al best wel rustig, door het betaald parkeren komen ze helemaal niet", vertelt Sienna Sterker van strandpaviljoen Zuid. "Je jaagt de mensen op deze manier weg."

Als het aan Joost Botman van BIZ Egmond aan Zee ligt, wordt het parkeerbeleid snel aangepast in het nieuwe mobiliteitsplan waar de gemeente nu mee bezig is. "De angst is ook dat we langzaam maar zeker naar jaarrond betaald parkeren gaan. Daar zitten we echt niet op te wachten." De ondernemersvereniging is inmiddels uitgenodigd om mee te denken over het mobiliteitsplan en Botman hoopt dat er ook echt naar de ondernemers geluisterd wordt. "Ik weet dat het gevoelig ligt, maar je kunt er ook aan denken om het parkeren in de zomer ietsje duurder te maken, zodat je het in het laagseizoen gratis kunt houden. Elk dorp is anders dus je zou per dorp moeten kijken wat het beste werkt."

In Schoorl zijn ze dan weer wel blij met het nieuwe parkeerbeleid. Daar moest voorheen het hele jaar betaald worden. Nu dus (van november tot en met februari) alleen nog maar in het weekend. In Hargen aan Zee blijft parkeren in de winterse weekenden gratis.

Voor wie de draad inmiddels een beetje kwijt is, is hier een link naar het parkeerbeleid van de gemeente Bergen.
Pin It
Bekeken: 545x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/