Geen schelpen, stenen, plastic of oude visnetten, maar pakketten en tassen met vermoedelijk harddrugs spoelden dit weekend aan langs de kust van de Noordzee. Hulpstrandvonder Marco Snijders heeft dit al vaker gezien, maar ziet na de berichtgeving van de afgelopen vondst 's nachts opeens meer mensen bij het strand.

Al meer dan veertig jaar werkt Egmonder Marco Snijders als hulpstrandvonder langs een deel van de Noordzeekust. Maar het nieuws van afgelopen weekend dat er tassen met vermoedelijk drugs zijn aangespoeld, komt voor hem niet als een verrassing. "Dit gebeurt al ruim veertig jaar en misschien wel langer. Alleen het is niet meer zo erg als vroeger", vertelt hij aan mediapartner NH.

Op het strand is het op deze zachte oktoberdag niet drukker dan gewoonlijk en lopen er geen strandgangers rond die overduidelijk nog op zoek zijn naar eventueel meer pakketten. Maar dat was afgelopen nacht wel anders, weet Marco te vertellen. "Ik was al om vijf uur op het strand. Toen zag je toch al mensen rijden met fietsen, brommers en auto's."

Hulpstrandvonder Marco Snijders. (beeld: NH Nieuws / Kelly Blok)


Marco denkt dat deze nachtelijke bezoekers dus nog op zoek zijn naar meer pakketten, en vindt het daarom ook jammer dat dit nieuws de media bereikt heeft. "Ze willen snel geld verdienen en niet meer in de supermarkt staan, maar een duur klokje en een dure auto. De snelste manier om aan je geld te komen is om in die wereld terecht te komen, maar als je eenmaal met die pakketten cocaïne in aanmerking komt en je komt in de wereld van de drugscriminaliteit, dan wil je niet weten wat je te wachten staat", vertelt Marco.

Eerder werd al bekend dat de politie een onderzoek gestart is naar de herkomst van de pakketten in samenwerking met onder andere de FIOD, douane, Rijkswaterstaat en de kustwacht. Daarnaast verzoekt de politie eventuele nieuwe vondsten niet open te maken, maar direct 112 te bellen. En dat benadrukt Marco ook graag nog eens: "Blijf ervan af. Je wil niet weten wat je te wachten staat. Bel gewoon 112."

 
Pin It
Bekeken: 808x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/