De plannen voor een Outdoor Bike Experience in het Geestmerambacht zijn positief ontvangen bij gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard en het recreatieschap. De initiatiefnemers mogen een businesscase opstellen voor het wieler-, BMX- en skeelersportpark dat ze willen realiseren. De verwachting is dat voor het eind van het jaar meer duidelijk wordt over de haalbaarheid.

Vorig jaar hebben BMX-vereniging De Kley-Drivers, wielerverenigingen Noord-Holland en Alcmaria Victrix en Radboud Inline-skating een voorstel voor een Outdoor Bike Experience aangeleverd. Er wordt gemikt op een grootschalige ontwikkeling met een landelijke aantrekkingskracht. Het initiatief is positief ontvangen door het recreatieschap en de belanghebbende gemeenten. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een locatie op en naast het baggerdepot en de evenementenlocatie.

"Duidelijk is dat de inpassing geen eenvoudige opgave is", laat de Alkmaarse sportwethouder Christiaan Peetoom weten. "Aan de initiatiefnemers is gevraagd om aan de slag te gaan met een businesscase. De financiering is hier uiteraard onderdeel van. De potentiële locaties in het recreatieschap worden besproken met direct belanghebbenden. Hun inbreng wordt meegewogen bij het nemen van een besluit over de locatie. Het onderzoeken van de planologische haalbaarheid is tevens een punt van aandacht."

Peetoom verwacht nog voor het einde van het jaar meer te weten te komen, en de Alkmaarse gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2024 te kunnen voorzien van nieuwe informatie.

"De ontwikkelingen van een outdoor Bike Experience in de Geestmerambacht hebben consequenties voor de ontwikkelingen van het Sportpaleis", vervolgt de sportwethouder. "Dit komt mede doordat een deel van de huidige gebruikers heeft aangegeven de voorkeur te hebben van een outdoor Experience boven een overdekte wielerbaan in Sportpaleis. Zoals eerder aangegeven komt het college begin 2024 met een alternatief voorstel voor de ontwikkelingen van het Sportpaleis. Het college neemt hierin de ambities uit het coalitieakkoord mee om het sportpaleis tot een multifunctionele indoorlocatie te ontwikkelen, waar ook de mogelijkheid is voor de organisatie van (inter)nationale wedstrijden voor handbal, volleybal en basketbal." (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/