De uitreiking van de Victoriefonds Oeuvreprijs wordt uitgesteld. Dichter Hans Tentije zou de prijs op 10 september in ontvangst nemen, maar dat is vanwege gezondheidsproblemen niet mogelijk.

Met de tweejaarlijkse cultuurprijs wil het cultuurfonds de schijnwerpers zetten op de kunst- en cultuursector in regio Alkmaar. Hans Tentije bracht meer dan twintig boeken uit. Cynisme is de rode draad in zijn werk. Hij benadrukt dan ook in veel teksten de verwachtingen die na de veelbelovende late jaren zestig niet zijn ingelost. Later werk van Tentije beschrijft ook een meer avontuurlijke manier van leven. De dichter won gedurende zijn langlopende carrière verschillende prijzen, waaronder ook de Constantijn Huygens-prijs.

Hoe het precies met de 78-jarige dichter gaat is niet bekend. "Later dit jaar hopen we de oeuvreprijs alsnog aan hem uit te reiken", stelt een woordvoerder van het cultuurfonds.
Pin It
Bekeken: 1969x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/