In Groet zijn tientallen dieren in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Het gaat onder andere om katten, honden, kippen en vogels. Een 82-jarige vrouw wordt ervan verdacht dat ze de dieren heeft verwaarloosd.

De LID en politie zijn al een aantal jaar bezig met de situatie in de woning, blijkt bij navraag aan de dierenbescherming. Drie jaar geleden kwamen de inspecteurs op het spoor van de woning in Groet. "Het was een smerig huis. Een aantal honden waren zelfs verwaarloosd", vertelt woordvoerder Jelko de Ruijter aan Duinstreek Centraal. De bejaarde bewoonster kreeg een last onder dwangsom. Met andere woorden: als ze er niet voor zorgde dat de situatie verbeterde, zou ze een boete moeten betalen. Na een aantal controles werd het dossier gesloten.

Maar als politieagenten recent een kijkje komen nemen bij de woning zijn de rapen gaar. "Er is toen besloten om een proces verbaal op te maken. Alle dieren zijn in beslag genomen." De vrouw heeft inmiddels hulp aangeboden gekregen van Stichting Welzijn Bergen. De organisatie wil zorgen dat de woning op orde komt zodat de dieren terug naar huis kunnen. De Ruijter: "Vaak hebben mensen zelf niet door hoe erg de situatie uit de hand is gelopen. Meestal is er geen sprake van een kwade opzet."

De zaak wordt begin oktober inhoudelijk behandeld bij de rechtbank.
Pin It
Bekeken: 1951x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/