Stichting de Groene Oase is een crowdfund-actie gestart om vier Husumer varkens van de slacht te redden. Anderhalf jaar geleden werden Sjaakie, Brownie, Kleintje en Piggly in voedselbos De Groene Oase in het Geestmerambacht ingezet om de bramenplaag te bestrijden. De afspraak was dat ze na twee jaar naar de slacht zouden gaan, maar ja... de vrijwilligers die de vier lieve dieren hebben grootgebracht zijn van ze gaan houden.

De vier Husumer varkens zijn sociaal en intelligent, en ze doen uitstekend werk. Sjaakie is het meest avontuurlijk, terwijl Brownie liever de kat uit de boom kijkt. Kleintje heeft zo nu en dan een steuntje in de rug nodig en Piggly vindt het ook heerlijk om even z’n eigen ding te doen. Alle vier zijn ze gek op wroeten en ontzettend nieuwsgierig. Daarnaast genieten ze van hun zonnige verblijf, een verfrissend modderbad of een bed van stro in hun hok. Twee keer per dag komen er vrijwilligers, varkenshoeders genaamd, naar De Groene Oase om de varkens bij te voeren, het hek te controleren en natuurlijk om met de varkens te knuffelen.

De vrijwilligers willen niet meer dat Sjaakie, Brownie, Kleintje en Piggly hard worden geslacht en hebben gezocht naar een andere plek waar het viertal lekker kan 'varkeren' en vertroeteld kan worden. Op twee locaties zijn ze ontzettend welkom, maar voor de overname is wel geld nodig en ook voor voer voor de komende periode en mogelijk bijkomende kosten. Stichting De Groene Oase is daarom een crowdfund-actie gestart op doneeractie.nl. Het streefbedrag is 10.000 euro en al dat geld is bestemd voor de toekomst van de vier Husumer varkens. Inmiddels staat de teller op bijna 3.300 euro.

Meer informatie over De Groene Oase op degroeneoase.eu.
Pin It
Bekeken: 2547x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/