Timme Koster van AV Trias heeft zijn titel geprolongeerd op het NK Atletiek in Breda. De 20-jarige Egmonder liep op de 110m horden een tijd van 13,82s tegen een lichte wind in, en dat was voldoende voor goud. Trainingsmaatje Lisanne de Witte uit Heiloo pakte op de 400m zilver in een mooie tijd van 52,62s.

Vorig jaar werd Timme Koster verrassend kampioen over de tien 1,07m hoge horden. Dit jaar was hij een van de drie favorieten. Het hordentalent verbeterde zich deze zomer met liefst 0,3s. Makkelijk leek het zeker niet worden voor de nummer vier van het EK U23 jaar, maar zijn rivaal Mark Heiden schakelde zichzelf al uit voordat de finale goed en wel was begonnen. Hij maakte een valse start en werd gediskwalificeerd. De jongere concurrent Jamie Sesay kon Timme niet echt bedreigen en werd tweede.

Tegenwoordig mag de top op de sprintonderdelen de eerste ronde overslaan. Lisanne en Laura de Witte profiteerden daarvan, ook al heeft Laura dit jaar niet de vorm van 2022. Lisanne (30) won de eerste van drie halve finales in een nette tijd van 52,64s. Laura (27) werd derde in de tweede race, niet genoeg voor directe kwalificatie. Haar tijd van 54,23s bleek uiteindelijk voldoende om toch door te gaan. In de finale liep Lisanne met 52,64s nog iets sneller en pakte zo een mooie tweede plaats. Zus Laura kwam als achtste over de finish in 54,67s.

Minder bekend van AV Trias is Ijke Mourits, maar in de luwte presteerde ze uitstekend. Vrijdag in de series 800m liep de 24-jarige atlete 2:10,63 min, ruim een seconde sneller dan haar record, en die tijd bleek goed genoeg voor een finaleplek. In die eindstrijd op zaterdag haalde ze het maximaal haalbare met een zesde plaats in 2:12,82 min. Slechts een paar uur later liep ze de series 1500m. Ze had het geluk dat de regen voor wat vertraging zorgde, en dat haar race een tactische was met lager tempo. Met de hakken over de sloot ging ze naar de finale.  In die finale werd ze in bijna dezelfde tijd elfde.

En dan was er nog Ole van Tiel (20), die uitkwam op de 400m horden. Hij strandde in de voorronden, maar de Triasser mag tevreden zijn met zijn persoonlijke record van 45,58s. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 957x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/