Connexxion 'tankt' nu zonne-energie bij sportcomplex De Meent in Alkmaar. Het is TNO, Transdev en Connexxion gelukt om dit technisch en qua planning voor elkaar te krijgen. "Een mijlpaal!", aldus gemeente Alkmaar.

Connexxion rijdt al een tijd met elektrische bussen en wil daarvoor zo duurzaam mogelijk opgewekte elektriciteit gebruiken. De zonne-energie van De Meent voldoet aan die wens. Om deze elektriciteit te gebruiken lijkt vrij simpel, maar dat was het niet. Het is uiteindelijk gelukt om overdag, tussen de lijnritten door, momenten te vinden om de bussen bij te laden. De opgewekte energie van de zon kan dan direct worden gebruikt.

Sportcomplex De Meent is flink verduurzaamd, vooral dankzij een bijdrage vanuit het Europese project POCITYF. Op de daken en op overkappingen van parkeerplaatsen liggen bij elkaar 2.650 zonnepanelen. De Meent wil de duurzaam opgewekte energie delen. In Connexxion is een partner gevonden om het waar te maken. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 2052x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/