De politie van Alkmaar-Duinstreek krijgt laatste tijd krijgen steeds vaker meldingen over jongeren met voorwerpen die op vuurwapens lijken. De politie waarschuwt dat telkens het zekere voor het onzekere wordt genomen en er wordt ervan uit gegaan dat het wapen echt is. "Dan loop je het risico dat wij ingrijpen en onze wapens trekken."

"Als mensen ons bellen en aangeven dat zij iemand zien lopen met iets dat op een vuurwapen lijkt of zelfs bedreigd zijn door iemand met een (nep)vuurwapen, dan gaan wij hier met spoed op af", laat de politie weten. "Wij zullen áltijd het zeker voor het onzekere nemen en het kan dus zo zijn dat wij jou in eerste instantie behandelen alsof je een vuurwapengevaarlijke verdachte bent. In dat geval zullen wij je met getrokken pistool dwingen het wapen weg te leggen en je handen omhoog te houden. Als je dat niet doet, of als je er grappig over doet, loop je het risico dat we schieten. Met alle gevolgen van dien. Pas daarná gaan we kijken of jouw wapen echt is, of een speelgoedwapen."

Dit lijkt voor sommige mensen misschien overdreven, maar de politie krijgt bijna dagelijks meldingen en vaak is ook voor een kenner niet zomaar te zien of er een echt of nepvuurwapen in het spel is.

De politie verwijst voor meer info naar politie.nl. (foto: Twitter @pol_de_mare)
Pin It
Bekeken: 1877x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/