De gemeenten in regio Alkmaar hebben de samenwerking met Huyswaert Zorg opgezegd. Uit een bedrijfsvoeringsonderzoek kwam naar voren dat de jeugdzorg niet voldeed aan de gestelde eisen en dat de organisatie geen verbeteringen kon of wilde doorvoeren. Veel gevolgen heeft het besluit overigens niet. Binnen de regio had Huyswaert Zorg zeven cliënten onder de hoede. Deze worden overgedragen aan een organisatie die wel aan de gestelde eisen voldoet.

Namens de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest heeft Netwerkorganisatie regio Alkmaar (NORA) een bedrijfsvoeringsonderzoek uitgevoerd bij Huyswaert Zorg. De resultaten daarvan waren ondermaats. Na een "langdurig en zorgvuldig doorlopen traject" besloot het Alkmaarse college van B&W om de contracten met het zorgbedrijf te ontbinden. Hiervoor heeft het een mandaat gekregen van de andere vijf colleges.

NORA sluit in naam van de zes gemeenten contracten af met zorgaanbieders voor het bieden van jeugdhulp met verblijf. Uitgangspunt daarbij is dat cliënten de beste zorg ontvangen die voldoet aan de in het contract gestelde eisen. Mocht dit niet het geval blijken te zijn, dan kunnen de colleges ingrijpen. De contracten met Huyswaert Zorg die worden opgezegd zijn voor CV1 Behandelgroepen, CV5 Logeren, CV8 Fasehuizen, CV9 Zelfstandigheidstraining/KTC en CV11 Crisisopvang wonen.

De acht cliënten zijn via hun casemanager geïnformeerd en worden begeleid naar een andere zorgaanbieder.
Pin It
Bekeken: 3880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/