Tussen Camperduin en Petten is het polderland nog ouderwets drassig en ruik je de zee. Het is een gebied dat wel doet denken aan de Waddeneilanden en precies zo zien de vogels het blijkbaar ook, want ze komen hier graag. Kluten, visdiefjes, bergeenden, soms een lepelaar. Deze en andere natuurpracht komen aan bod in een wandeling die Natuurmonumenten zaterdag 22 juli organiseert.

De wandeling voert zowel door de eeuwenoude polder als langs de plassen van 'De Putten', waar het gekwetter niet van de lucht is. Behalve op vogels worden wandelaars door de gids, die boswachter is, gewezen op de bijzondere plantjes die hier groeien. Zeekraal bijvoorbeeld, een bijzonder zacht zilt plantje dat je verder vooral op de Wadden en in Zeeland vindt. Wilde selderij en zeeaster zijn andere bijzondere planten in het gebied. Wie weet waar hij op moet letten vindt hier een wilde wereld om de hoek waar anderen voor op vakantie gaan. Het is het oerlandschap van Noord-Holland.

Voor de wandeling van zaterdag 22 juli is aanmelden verplicht, dat kan via de site van Natuurmonumenten. De wandeling begint om 10:00 en duurt ongeveer twee uur. Meedoen kost 10 euro, leden van Natuurmonumenten krijgen korting. (foto's: Natuurmonumenten)
Pin It
Bekeken: 757x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/