De brandweer is woensdagmiddag rond 16:00 uur met grote spoed uitgerukt voor een natuurbrand aan de Duinweg in Schoorl. Er werd binnen de kortste keren opgeschaald, al was de brand redelijk snel onder controle.

"Vanwege het droge weer en de wind moeten we alert zijn", vertelt persvoorlichter Carla Nijsten van de veiligheidsregio aan Duinstreek Centraal. Het is woensdag even voor 16:00 uur als de eerste melding van de brand binnenkomt bij de meldkamer. Direct worden brandweerwagens uit onder meer Alkmaar, Zuid-Scharwoude en Warmenhuizen naar het getroffen gebied gestuurd. "Toen de eerste wagen ter plaatse kwam bleek de brand niet groot te zijn. We hebben geblust en vervolgens is de omgeving gecontroleerd op eventuele brandhaarden."

Inmiddels wordt in eigenlijk bijna heel Nederland gewaarschuwd voor natuurbranden. Met alertheidsfase 2 raadt ook  veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan om extra goed op te letten in de natuur en verdachte situaties te melden. De brandweer oefent geregeld met het scenario van een duinbrand. Zo werd een paar maanden geleden nog een brand gesimuleerd in het gebied. Het korps moest de brand lokaliseren en vervolgens zo veilig, snel en effectief mogelijk bestrijden. Burgemeesters Lars Voskuil was toen ook bij de oefening. "Het is de melding die ik al sinds mijn aantreden nooit hoop te krijgen."
Pin It
Bekeken: 1005x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/