Brandweereenheden die in opperste paraatheid zijn, snel verspreidend vuur en een burgemeester die poolshoogte komt nemen. Wie maandagavond in het Schoorlse Duingebied was, hoefde zich geen zorgen te maken. De brandweer oefende daar namelijk voor een 'zeer grote brand'.

"Het is de melding die ik al sinds mijn aantreden nooit hoop te krijgen", vertelt burgemeester Lars Voskuil van Bergen. Met behulp van lampen en rookmachines werd maandagavond een brand gesimuleerd in het gebied. Het korps moest de brand lokaliseren en vervolgens zo veilig, snel en effectief mogelijk bestrijden. "Vanwege de droogte maakte ik mij afgelopen zomer grote zorgen over de mogelijkheid van een brand in het gebied. Een weggeworpen sigaret of bijvoorbeeld een auto met een hete uitlaat in hoog gras. Er is niet veel nodig voor een brand en als het mis gaat, gaat het goed mis."

Vrijdag 28 augustus 2009 is een dag die veel inwoners van Bergen niet snel zullen vergeten. Een duinbrand sloeg over naar het bos. Honderden mensen moesten geëvacueerd worden. De brand was het startsein voor een reeks kleine en grote branden in de jaren daarna. "Ik ben heel blij dat de brandweer vanaf nu weer regelmatig in het duingebied zal gaan oefenen. In de hoop nooit echt in actie te hoeven komen." Rond 21:30 uur kon maandag het sein 'brand meester' gegeven worden en was de oefening klaar.
Pin It
Bekeken: 785x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/