Wethouder Yvonne Roos-Bakker en Piet-Jan Ooms, directeur van Ooms Bouw & Ontwikkeling, hebben donderdag een overeenkomst getekend voor de bouw van zeventien woningen op het perceel Visweg 17 in Egmond-Binnen en het doortrekken van de Meeuwenlaan. Wethouder Yvonne Roos-Bakker: “Fijn dat er gebouwd wordt in Egmond-Binnen waar de vraag naar woningen al zo lang luidt.”

In 2021 sloten gemeente Bergen en Ooms een intentieovereenkomst om de herontwikkeling van get perceel Visweg 17 nader te onderzoeken. Dat bleek haalbaar en inmiddels is het plan met inbreng van de dorpsvereniging verder uitgewerkt. Het contract dat woensdag werd ondertekend bevat afspraken over de rechten en plichten van de gemeente en de ontwikkelaar. Directeur Piet-Jan Ooms: “Het geeft altijd een goed gevoel om mensen een nieuw (t)huis te kunnen bieden.”

De nieuwe woningen worden gerealiseerd op het grasveldje tussen de Visweg en de Randweg, met er tussendoor een gecompleteerde Meeuwenlaan. Nu scheidt het veldje de twee stukken van de laan nog. Zeven woningen zijn voor sociale verhuur of verkoop en tien voor de vrije (koop)sector. De eigenaar ontwikkelt een plan waarbij inwoners van Egmond-Binnen voorrang krijgen.

Naar verwachting wordt deze zomer de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de afwijking van het bestemmingsplan ingediend, en volgt de ruimtelijke procedure in de herfst. De raad wordt dan gevraagd om een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Meer op bergen-nh.nl/visweg.
Pin It
Bekeken: 678x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/