In Egmond aan den Hoef vond donderdag de zestiende editie plaats van de Kortebaan Draverij. Twintig paarden stoven met hoge snelheden over het parcours op de Herenweg. De toeschouwers juichten de Pikeurs en hun paarden toe langs de hekken van het spectaculaire evenement. Duinstreek Centraal sprak met aanwezigen bij de draverij. "Het is elk jaar weer iets om naar uit te kijken."

De kortebaansport is in Egmond extra spannend door de bocht in het parcours. Die spanning komt terug in het gokspel. Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan inzetten op een paard. Dat kan voor bedragen vanaf 50 cent. "Ik had 20 euro ingezet op 'Happy New Day', maar die vloog er meteen uit, dus happy was ik niet", zegt een bewoonster lachend. Uiteindelijk ging paard 1, met de naam 'Goah d'Isere', er met de winst vandoor.

De Kortebaan Draverij vormt de aftrap van het Zomerfestival Egmond, een vrolijk dorpsfeest georganiseerd door vier vrienden. De verdere activiteiten van het festival zijn de Bankoe Games, de kermis, de Feesttent en de Vrijdagmiddagborrel. Ook zijn er optredens van onder andere Douwe Bob, Royal Beat Band en Bob en de Blue Band. Het festival duurt tot en met zondag.
Pin It
Bekeken: 964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/