Eigenlijk heeft Teun de Jager nooit bestaan. Of misschien toch een beetje, want goede literatuur schildert het leven zoals het is. Zo is de figuur Teun, jager in het duin, ooit ontstaan in het werk van de literaire grootmeester Nicolaas Beets. Binnenkort wordt Teun de Jager dan eindelijk tastbaar en verrijst er een beeld van hem aan het Klimduin in Schoorl.

Het beeld is een idee van Kees de Bakker, in Schoorl en omgeving een bekend pleitbezorger van de literatuur in brede zin en van Teun de Jager in enge zin. Dankzij zijn inzet voor een standbeeld kwam het er dit voorjaar dan eindelijk van: een heuse ontwerpwedstrijd, waaruit deze week een winnend ontwerp rolde. Ruim 900 stemmen werden er uitgebracht. De eer is aan beeldend kunstenaar Guust Persoon.

Een gewone man, herkenbaar, voelbaar. Met een hond. Dat is de even eenvoudige als onderscheidende voorstelling waarmee Persoon de ontwerpwedstrijd won. Maandag maakte wethouder Ernest Briët van de gemeente Bergen bekend dat de keuze op het beeld van Persoon gevallen was. Daarmee krijgt de karakteristieke, tragische jager die Teun volgens het verhaal van Beets was, eindelijk voet aan de grond in het zand van zijn eigen duingebied.

Eind 2024 zal het beeld voor het eerst in het echt te bewonderen zijn.
Pin It
Bekeken: 966x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/