Hij is in korte tijd weer een bekende verschijning geworden in Bergen: de oude 'stofzuigerbus', die ooit als lijn 8 door de Duinstreek reed. De bus was al vroeg in de morgen onderweg naar het centrum van Bergen, want daar wordt de geschiedenis zaterdag 10 juni tot leven gewekt ter ere van het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Bergen.

Zelf rijden deed de stofzuigerbus nog niet. Er zit weliswaar een werkende motor in, maar die kan op dit moment nog niet worden gebruikt. Dat heeft met de versnellingsbak te maken, zo was eerder te lezen op Duinstreek Centraal. Om vooruit te komen was een truck nodig, die er overigens nauwelijks minder karakteristiek uitzag. Het treintje van truck en bus arriveerde na een kort ritje in de Dorpsstraat.

Ooit was de stofzuigerbus, die zo genoemd werd door het typische geluid van de motor, een dagelijkse verschijning in de Duinstreek. Tot 1971 reed de bus naar Camperduin. Na een restauratie is de bus nu weer terug in de regio en is hij ook weer vaker te zien. Vorige week was de bus nog aanwezig op het oldtimerfestival.

In Bergen kan vandaag nog de hele dag geproefd worden van de lokale geschiedenis. In en om de Petrus-en-Pauluskerk laat de Historische Vereniging zien welke verhalen het waard zijn om herinnerd te worden. Meer informatie over het evenement is terug te vinden op Facebook. De vereniging roept inwoners van Bergen op om de vlag uit te hangen ter ere van het jubileum.
Pin It
Bekeken: 1285x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/