Gemeente Bergen is een bekende van de Raad van State. Met enige regelmaat worden gemeentelijke plannen van tafel geveegd door de hoogste algemene bestuursrechter, en ook ditmaal bleek er niet voldoende onderzoek te zijn verricht naar een tweede fietspad langs de Eeuwigelaan in Bergen.

Op dit moment heeft de Eeuwigelaan één fietspad voor beide richtingen. De gemeente wilde hier verandering in brengen door aan de zuidkant een fietspad toe te voegen en van beide paden eenrichtingsverkeer te maken. De Raad van State heeft het idee in de prullenbak gegooid en aangegeven dat er eerst grondiger onderzoek moet worden gedaan naar de gevolgen van een tweede fietspad en dat er ook naar eventuele alternatieven gekeken moet worden.

De Fietsersbond is teleurgesteld en vindt dat er actie moet worden ondernomen. Volgens de bond is het huidige fietspad met een breedte van 2,40 meter te smal en er vinden regelmatig ongelukken plaats tussen fietsers onderling en tussen fietsers en scooters vanwege de tegengestelde richting.

Ook heeft de fietsersbond kritiek op de uitspraak van de Raad van State die stelt dat fietsers sneller langs uitritten zouden rijden als er twee fietspaden zijn. De bond vindt dat de gemeente alternatieven voor het tweede fietspad moeten worden onderzocht, zoals een route langs de Buerweg. Hoewel de Buerweg meer een verbinding is tussen Bergen aan Zee en Alkmaar dan met Bergen zelf.

De Fietsersbond zal zelf verder onderzoek doen naar de uitspraak van de Raad van State om de veiligheid van fietsers op de Eeuwigelaan daadwerkelijk te verbeteren. De gemeente heeft het dossier nog in overweging.
Pin It
Bekeken: 912x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/