Bij de wedstrijd tegen NEC in het stadion in Nijmegen worden morgen geen AZ-supporters toegelaten. De driehoek in die stad heeft dit besloten na de ongeregeldheden in het Alkmaarse stadion afgelopen donderdag, meldt een woordvoerder aan mediapartner NH nieuws. Er is nog niemand opgepakt voor de rellen en de daders zouden kunnen afreizen naar de wedstrijd.

Burgemeester Hubert Bruls kwam in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie tot het besluit om de uitsupporters te verbieden, nadat hooligans van AZ in het Alkmaarse stadion fans van West Ham United te lijf zijn gegaan tijdens de halve finale van de Conference League.

"Omdat er op deze korte termijn nog geen vervolging mogelijk is geweest van supporters die zich tijdens die wedstrijd hebben misdragen, er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden kunnen reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen N.E.C", zo schrijft de burgemeester in een persbericht.

Door de 'laagdrempeligheid van de ongeregeldheden in Alkmaar' is de vrees voor herhaling in Nijmegen groot. "Het toelaten van deze supporters is daarmee een groot risico voor de veiligheid van goedwillende supporters." De burgemeester zegt te betreuren dat het nodig is om deze maatregel te nemen.

"Omdat hiermee de vele goeden onder de kwaden moeten lijden. In principe is Nijmegen voorstander van het toelaten van zoveel mogelijk (uit)supporters. Dat de incidenten zo kort voor deze wedstrijd hebben plaatsgevonden, maakte het niet meer mogelijk om andere passende maatregelen te nemen."

NEC laat in een reactie weten: "Er is uiteraard altijd intensief contact tussen clubs voorafgaand aan wedstrijden. Wij gaan voor een goed wedstrijdverloop en dito organisatie", reageert een woordvoerder.

Er is dus nog niemand gearresteerd voor de rellen, maar de beelden vanuit het stadion zijn wel binnen. Dat zegt een woordvoerder vandaag tegen NH. Op basis daarvan worden daders mogelijk geïdentificeerd. "Dit kan niet zonder consequenties."

Het politieteam zoekt op dit moment mensen op verdenking van openlijke geweldpleging en vernieling. "Hoewel een groot deel van de verdachten een capuchon over het gezicht had getrokken of andere gezichtsbedekking had, is de politie blij met alle beelden die tot nu toe zijn gedeeld. Wij verwachten binnenkort beelden van de verdachten openbaar te maken. Verdachten die dat willen voorkomen hebben de gelegenheid zich te melden bij de politie."

Dat er in het stadion zelf op Hemelvaartdag niemand is opgepakt, roept de nodige vragen op. Een woordvoerder zegt dat dit het gevolg is van het feit dat ME en politie 'prioriteit gaven aan het handhaven van de openbare orde en veiligheid'.
Pin It
Bekeken: 2387x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/