Eindeloze regenbuien, droogte of hittegolven. De gevolgen van klimaatveranderingen zijn steeds vaker merkbaar. Willen gemeentes hier in de toekomst mee kunnen dealen, vereist dit aanpassingen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) helpt een handje en stelt de subsidieverordening Klimaat Actief voor de tweede keer open.

Door gebieden te vergroenen zijn ze beter bestand tegen hitte en beter opgewassen tegen grote hoeveelheden water. Voor het Hoogheemraadschap zijn dit soort projecten van belang en daarom biedt de HHNK gemeentes ondersteuning. Gemeentes kunnen 30% gesubsidieerd krijgen voor projecten die de leefomgeving klimaatbestendiger maken, met een max van een ton. De vergoeding heeft daarmee als doel projecten versneld uit te kunnen voeren.

Vanuit gemeenten is er veel belangstelling voor de subsidie. De eerste keer dat de verordening openstond liepen de aanvragen storm. Waar een half miljoen beschikbaar was, werd er voor 1,1 miljoen aangevraagd. De subsidie is toen toegekend aan gemeenten die zich met de maatregelen hebben gericht op het vasthouden, infiltreren en bergen van water, het verbeteren van water de waterafvoer en -aanvoer, het ontlasten van het rioolstelsel en ruimtelijke aanpassingen die de gevolgen van overstroming beperken.

De tweede openstelling loopt van 1 mei tot en met 23 juni 2023. Voor deze periode is een half miljoen beschikbaar. In totaal is er voor de regeling tot en met eind 2026 2 miljoen beschikbaar.
Pin It
Bekeken: 1733x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/