Provincie Noord-Holland investeert ruim 1,8 miljoen euro in het vervangen van achttien buurtbussen in regio Noord-Holland Noord. De huidige achtpersoonsbusjes rijden inmiddels een jaar of zeven à acht rond en vertonen steeds vaker mankementen. In de loop van het jaar worden ze vervangen door nieuwe busjes die rijden op biodiesel.

Buurtbussen rijden veelal in landelijke gebieden al jaren als extra OV-dienst. De dienst wordt op vrijwillige basis aangeboden door elf lokale buurtbusverenigingen, met subsidie van de provincie en (technische) steun van Connexxion. De buslijnen zijn gewoon te vinden in de dienstregeling van het vervoersbedrijf.

Gedeputeerde Jeroen Olthof: “Goed openbaar vervoer is essentieel om Noord-Holland bereikbaar te houden. De buurtbussen vormen daar een belangrijke schakel in. We zijn dan ook blij met de inzet van honderden vrijwilligers die met de buurtbussen elk jaar meer dan 110.000 mensen in de regio veilig en op tijd op hun bestemming brengen. Met de aanschaf van nieuwe busjes kunnen zij de komende jaren weer zonder problemen de weg op.”

Er zijn nog geen elektrische busjes die voldoen aan de eisen van toegankelijkheid met bijvoorbeeld de rolstoel. Het meest duurzame alternatief is HVO biodiesel. In de overeenkomst met de leverancier staat dat de bussen tegen een gegarandeerde prijs terugkoopt, zodat de provincie eventueel voor de afschrijvingsdatum kan overstappen op elektrische busjes. De provincie wil bij de nieuwe concessies voor Haarlem-IJmond (2027) en Noord-Holland Noord (2028) dat al het OV elektrisch is, volgens het Bestuursakkoord Zero Emissie Bus.
Pin It
Bekeken: 1797x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/