Politie Alkmaar-Duinstreek herinnert snorfietsers eraan dat zij en hun passagiers vanaf 1 januari verplicht zijn een helm te dragen. Doel is het terugdringen van het aantal verkeersongevallen waarbij snorfietsers hoofdletsel oplopen of zelfs overlijden.

"Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder en goedgekeurde helm te dragen", vult de politie aan. "De snorfiets mag maximaal 25 km per uur rijden, rijdt op het fietspad en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat. Draag vanaf 1 januari een helm op je snorfiets. Dit is beter voor je eigen veiligheid, en die van je passagier, en je voorkomt een boete van 100 euro."

Meer info op komveiligthuis.nl/helm-op. (foto: Zerotake / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 2251x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/