Twintig winkels in Egmond aan Zee hebben hun zaak laten testen om te zien hoe toegankelijk hun winkel is voor rolstoelers. Het moet leiden tot betere toegankelijkheid van het winkelgebied voor mensen met een fysieke beperking. De aandacht voor dit probleem is te danken aan het team MKB Toegankelijke Route en de BIZ Egmond aan Zee in samenwerking met de gemeente Bergen.

Volgens wethouder Erik Bekkering is iedereen welkom in de gemeente en hoort daarbij dat winkels voor iedereen toegankelijk zijn: "Bijvoorbeeld met een rolstoelvriendelijke inrichting of goed begaanbaar zijn voor mensen met een fysieke beperking. We steunen dit initiatief van MKB Toegankelijke Route daarom van harte. Vandaag is een mooi moment voor ons, en vooral voor mensen met een fysieke beperking, om aandacht te vragen voor toegankelijkheid in onze gemeente.”

Winkels en bedrijven krijgen na een bezoek van het projectteam van Ongehinderd gratis advies wat er beter zou kunnen. Het is een pilotproject van VNO-NCW en MKB Nederland. De twintig winkels komen met hun testresultaten op de website mkbtoegankelijkeroute.nl.
Pin It
Bekeken: 3201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/