Om meer aandacht te vragen voor Buurtgezinnen wordt woensdag 6 april tussen 16:00 en 17:00 uur een Silent Dance georganiseerd in Jumbo Monique. Organisator Corina Arends hield donderdagmiddag al een try-out in de Waardse supermarkt en kan niet wachten op het dansuurtje van 6 april. Het fenomeen Silent Dance is relatief onbekend, maar wint aan bekendheid. Bij Silent Dance zijn nergens speakers te bekennen en draag je een hoofdtelefoon. De muziek wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons gestuurd.

Corina Arends is coördinator bij Buurtgezinnen en organiseert ‘Silent Dance in je buurtwinkel’. Ze heeft de handen ineengeslagen met Jumbo Monique. "Ik vind het zelf wel een ludiek idee", zegt Corina lachend. Deelnemers dansen niet alleen; ook dansers van Balletschool Heerhugowaard doen mee. De koptelefoons zijn beschikbaar gesteld door het Alkmaarse Dansklooster. "Met dit initiatief wil ik mensen samenbrengen en aandacht geven aan Buurtgezinnen."

De organisatie koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Sinds 1 november is Buurtgezinnen actief in Dijk en Waard en wat Corina betreft mist ze nog wat naamsbekendheid. "Het is zonde als mensen niets weten van Buurtgezinnen. Het kan mensen echt helpen om te weten dat je ergens terecht kan. Hopelijk krijgen we met dit evenement meer naamsbekendheid en is het de start van iets groots.

We zijn als organisatie ook aan het kijken om het evenement op meer plekken in Dijk en Waard, maar ook in Koggenland te gaan houden. Bijvoorbeeld in de meivakantie. Dat zou ideaal zijn." Deelnemers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Voor meer informatie is Corina te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It